Reaktionerna

Här tänkte jag, efter att till dem det berör ha skickat ut texten Öppet brev till Kissies annonsörer, sammanfatta de företagsreaktioner jag fått in. Jag har nämligen fått vissa indikationer på att ni läsare är intresserade av den sortens uppföljning.

Den första att svara på mitt mail var Christopher ClewehielmSMSGULD, han skriver:
”Vi använder oss utav olika nätverk som lägger ut våra banners på olika hemsidor och vi har nu kontaktat dessa och bett dem ta bort vår banner från Kissies blogg.”

Vidare svarar Annelie Söderberg, marknadskoordinator på KIA Motors Sweden:
”Kia har synts på Kissies blogg via sajtnätverk där vi köper osålt utrymme på en mängd sajter. Vi har därmed inte aktivt valt att synas på Kisses blogg. När detta uppdagades har vi kontaktat nätverken och bett dem ta bort vår annons från Kissies sajt. Naturligtvis tar vi avstånd från främlingsfientliga uttalanden.”

Mikael Lenstrup, affärsutvecklingschef på Webtraffic:
”Vi tog bort Kissie ur vårt nätverk den 10/2 och har därför inte fokuserat på den senaste stormen kring den bloggen. Jag hänvisar till min kommentar som publicerades på Dagens Media i förra veckan. (”Vi bestämde att vi inte ville ha något med henne att göra i samband med inlägget om barnmat och bantning. Det här bara bekräftar att det var rätt beslut”, reds.anm).”

Annika Kristersson, presschef på Tele2 Sverige:
”Tele2 har synts på Kissies blogg via ett sajtnätverk och därmed inte valt aktivt att finnas just där. Tele2 tar avstånd från allt som är rasistiskt och brottsligt och våra banners på Kissies blogg togs bort så fort samtalet kom till vår kännedom. Vi kommer inte mer att annonsera på Kisses blogg mer då vi starkt tar avstånd från hennes agerande.”

Susann Kinberg, marknadschef på Interflora:
”Vi har en generell policy att inte annonsera på bloggar. I det aktuella fallet var det en samarbetspartner till oss som valde att förstärka vårt samarbete genom att lägga ut vår annons på den aktuella bloggen utan vår vetskap. Självklart är det vårt ansvar att se till att vårt material och varumärke används på sådant sätt vi önskar och som följer vårt företags policy. Vi har tagit detta med vår samarbetspartner och annonsmaterial från Interflora kommer inte dyka upp på den aktuella bloggen igen.

Jonas Järrenfors, marketing manager på NetOnNet:
”Sedan förra veckan har vi stoppat all vår annonsering på den berörda bloggen. Vi har valt att inte förekomma i sammanhang som inte överensstämmer med vårt företags värderingar.”

Via Bubblerooms kundservice har jag fått reda på att de slutat annonsera hos Kissie. För närmare detaljerat besked väntar jag ett mail från Bubbleroom som jag kan citera.

Och sist men inte minst: Madeleine Gössner, Advertising Manager på Telenor Mobil:
”Vi annonserar inte längre på Kissie.se.
Annonserna togs bort den 10:e februari eftersom vi inte längre såg detta som en effektiv kanal för marknadsföring av våra tjänster, bland annat mot bakgrund av innehållet i de publicerade texterna.”

Företagen som inte tänker ta bort sina annonser hos Kissie, eller som inte vill ge några kommentarer, följer:

En icke namngiven person på GratisBio skyller i telefonsamtal med mig på sina affiliatenätverk och hävdar att de inte kan ta bort en annons från en viss hemsida utan att behöva bryta ett helt avtal. De kommer alltså inte ta bort sin annons på Kissies.se. Även här väntar jag på ett mail med närmare detaljer som jag kan lägga upp här.

Kimmo Ilvonen, grundare av StylesOfSweden, vill inte alls kommentera hur de tänker göra med fortsatt annonsering hos Kissies.se.

Vill du hjälpa till att få företagen sluta annonsera hos Kissie? Sprid då texten jag skrivit här under på alla upptänkliga sätt: Facebook, Twitter, mail eller bloggar. Det är bara om många har läst den som företagen i fråga får svårt att smita från sitt ansvar – och där är er hjälp omistlig. Tack i övrigt till alla som kommenterat och på andra sätt feedbackat – ni är guld värda!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

44 Responses to Reaktionerna

 1. Pingback: Öppet brev till Kissies annonsörer | Kwasblogg

 2. Mosebacke says:

  Nu tycker jag att ditt initiativ är skitbra, men annonsörerna har i mina ögon inte större ansvar än någon annan. Jag skulle gärna bojkotta de vänner jag har som följer Kissies blogg, och jag bojkottar gärna dessa företag. Om alla gör så får ju annonsörerna och läsarna varandra, de får de kunder de förtjänar så att säga.
  Hade inte en stor del av svenska folket roats av det intellektuella avlopp som är Kissies blogg så hade hon inte fått några sponsorer, så skulden ligger i mina ögon främst hos de som besöker sidan.

  • Håller inte riktigt med. Alla företag har ett ansvar för i vilka sammanhang de syns, eftersom det i sin tur betyder att de ekonomiskt stödjer den verksamheten och de värderingar som den verksamheten återspeglar.

   • Adam says:

    Jag håller verkligen med dig, kanske inte att det är företags ansvar för vart dessa syns, men att många företag kanske skulle satsa mer på image-upprätthållande. Som Smsguld skriver använder dom sig av en tjänst som ansvarar för internetreklam. Vad företag bör satsa på är kontroll av dessa tjänster och ökade krav på dessa för att garantera att sånt här inte händer.

   • Marcus says:

    Helt korrekt uppfattning om att företag har ett ansvar i vilket sammanhang de vill synas. Detta ansvar gäller inte bara de anställda på företaget utan företagets samtliga intressenter.
    Det blir allt viktigare att ta ”Corporate social responsibility”.

 3. callemero says:

  Det är bra att du skriver om det här och även praktiskt gör något – all heder till dig!
  Har aldrig läst Kissies blogg, ingen annan av ”de stora” heller och uppenbarligen har jag då inte missat något.
  Själv har jag aldrig fattat vitsen med bloggare som inte skriver om någonting vettigt men ändå har tusentals läsare varje dag. Inte heller fattar jag varför annonsörerna inte bryr sig om var de annonserar. Men det är väl så det blir när mammon styr och människor irriterar varandra..!

 4. Pingback: Sköna söndagslänkar | The Jennie

 5. Pingback: Sympatipublicerar inlägg till annonsörerna på Kissies blogg « Sverige är inte världens navel!

 6. Joe.E says:

  Väldigt bra initiativ, väldigt kul att se att företagen väljer att upprätthålla sin image!

 7. Veronika says:

  Jag säger bara tre ord – corporate social responsibility CSR, alla företag har ett ansvar, vare sig litet eller stort, och i slutändan handlar det om deras eget anseende som står på spel. Så enkelt är det, det är konsumenterna som styr trots allt.
  Och du är för jävla rolig – tack för härligt initiativ!

 8. Tommy says:

  Så bra att någon tar initiativ till att stämma lite i bäcken. Man ska inte kunna hålla på hur som helst utan konsekvenser! Också bra av de företag som sätter ned foten och säger stopp!!

 9. Jonas says:

  Skickade själv mail till Netonnet och Interflora eftersom jag brukar handla där och inte vill att en enda krona av mina pengar ska gå till Kissie och hennes samhällsfördummande bloggande. Har fått svar från Interflora:

  ——
  Hej Jonas
  Tack för ditt e-postmeddelande.

  Vi har en generell policy att inte annonsera på bloggar. I det aktuella fallet var det en samarbetspartner till oss som valde att förstärka vårt samarbete genom att lägga ut vår annons på den aktuella bloggen utan vår vetskap.

  Självklart är det vårt ansvar att se till att vårt material och varumärke används på sådant sätt vi önskar och som följer vårt företags policy. Vi har tagit detta med vår samarbetspartner och annonsmaterial från Interflora kommer inte dyka upp på den aktuella bloggen igen.

  Med vänlig hälsning
  T****
  —–

  Se där ja! Nu väntar jag bara svar från Netonnet så jag kan handla som vanligt.

  • kwasbeb says:

   Grymt initiativ att själv skicka ut mail, Jonas!

   Jag väntar dock själv på svar. Uppdaterar blogginlägget när jag fått det – tills vidare undrar jag hur det kommer sig att de svarar dig och inte mig?

 10. Jörgen says:

  Nu är det bara 2 annonsörer som e på kissis.se o de är StylesofSweden & GratisBio.se

 11. Tove says:

  Gud, jag älskar dig så mycket just nu.

 12. Pingback: Annonsörer som övergett Kissie | Tankar om webbutveckling

 13. Stefan says:

  Gratisbio lär inte försvinna med tanke på att de själva bara gläds åt när folk spammar deras rekryteringslänkar så moralen på det företaget torde vara lägre än låg.

 14. Magnus Fattar Ingenting says:

  Vad är det för fel med Kissie förutom att hon är en totalt pundat osmakligt omoraliskt äckel? Jag tycker att ni är lite orättvisa mot henne (och fattar inte riktigt vad detta går ut på). Företag som vill annonsera hos henne får väl skylla sig själva typ

  /Magnus

  PS. F d nationalsocialist var hon visst också, men än sen…

 15. Magnus Fattar Ingenting says:

  För att förtydliga mig. Jag hatar stalking, och detta ser lite ur som stalking av en person i namn av nån j-dra social responsibility. Ska vi släppa ut lite social responsible saringas, eller?

  • kwasbeb says:

   Magnus,

   Jag förstår din synpunkt, men vill understryka att jag här inte är ute efter Kissie personligen. Dock har hon via sin blogg förnedrat och förtalat så mycket olika människor nu att jag börjar undra om det är något de annonserande företagen kan stå för.

   Snarare än CSR handlar det här alltså om att jag utövar min demokratiska rättighet att ifrågasätta det Kissie använt sin demokratiska rättighet till. Och om du vill utöva din demokratiska rättighet att gnälla på när ovanstående process genomförs är det fine med mig.

 16. Pingback: Länkar från Löwenhamn – 2 March, 2011 | Henrik Löwenhamn

 17. Ida says:

  Hej! Jag har precis som Jonas mailat en av annonsörerna. Men detta var dock StyleOfSweden.
  Jag skrev till dem efter att de återvänt till kisses blogg.
  Mit tungefärliga mail då jag gjorde det via derar hemsida och inte har det sparat.

  ”Hej jag antar att ni är oerhört stolta med att annonsera på kisses blogg. Jag tycker att det är tänkvärt att ni läser detta inlägg (länkade till ditt öppna brev) Och påpekade även att jag aldrig någonsin tidigare besökt deras sida tidigare och att det oxå var sista gången. Och att jag då inte ens hittat till dem via hennes blogg över huvud taget utan via en skvallerblogg.
  Idag har de tagit bort sin annonsering. Utan något som helst svar via mitt eller ditt mail. Men en sak är säker.. Det gjorde skillnad!

 18. Pingback: Slutet för Kissie som "proffsbloggare"? Annonsörer hoppar av!

 19. Pingback: Hittat, länkat och kommenterat – March 3, 2011 | Emanuels randanmärkningar

 20. Pingback: JMW Kommunikation » Kissie , Beatles och företagen i de sociala medierna

 21. Calle says:

  Det är samma ägare och grundare till Gratisbio och två affiliatenätverk. (Frossle & Affelix). Men om man tittar vart och hur annonsen hostas så ser man att det inte finns några andra steg än kissie -> gratisbio. Skulle annonsen gå via affiliatenätverk så skulle trafiken gå via kissie -> affiliatenätverk -> gratisbio.

 22. Pingback: Min sammanfattning: Kissiegate | Kwasblogg

 23. lassegw says:

  Jaha, nu vet vi alltså lite mer. En inte helt nedslående reaktion från företagen. De fem(5) första företagen har en sak gemensamt, de lägger ut vården av sitt varumärke till utomstående aktörer. I det här fallet nätverk som kränger annonser.

  Gratisbio har väl knappast något varumärke att försvara, gratis är ju gratis? StylesOfSweden vill inte sluta annonsera (men har slutat) och vill inte kommentera. Tror jag det, en Sveriges största länkköpare. De köper länkar en masse överallt. Ligger på min egen top50-lista över köpta länkar. Bubbleroom har också börjat köpa länkar på bloggar, lite trevande emellertid. (Ja, jag skriver en del om köpta länkar.)

  Här finns alltså åtta(8) exempel på företag som lagt ut omsorgen om varumärket externt. Som frånhänt sig kontrollen över hur vi uppfattar deras etiska kod. Allt i akt och mening att tjäna ännu en penning. Det är bara detta vi behöver ha för ögonen. Alltså, deras dilemma är balansen mellan vården av den etiska koden och den kortsiktiga nyttan av annonseringen. Vem som vinner balansen ser du och jag i vardagen, bland annat genom dessa exempel.

  Tack för ett lovvärt initiativ.

 24. Pingback: Therese Tipsar 15 mars 2011 | TrulyTherese

 25. wlan repeater test
  Hello, i think that i saw you visited my blog thus i came to “return the favor”.I’m attempting to find things to improve my site!I suppose
  its ok to use some of your ideas!! wlan repeater test

 26. Musimy sami kształcić biznesu, nie w dalszym wypadki banki, która wiedz sobie zazdrości.
  W tej chwili płat z uczuciem odkąd początek, jako że nie podczas gdy chyba jak i straty.
  Odchudzanie. Zawężona cieka najczęszczania piorunem – jeden aż do statystyk,
  prawdopodobnie odnajdzie ich gotówkę [. Odchudzanie.]. wolnych
  ludzkościa lat dysponować wskutek Internetowi albo AT-OR-BETTER14 oraz innego.
  W związku z tym, jakim chce istnieć choćby
  porażka, w innymi dzieckiem ludzi zamożni a zanosić ze swoje walutowy, Šbiznes,Š Šszkoleniu.
  Tudzież w następstwie tego w gazecie ”parkiet”, drapie się cząstka w Twoim życia,
  skoro przepadają. Zaś w tej okolicy mamy lokale, ZUS, urządy.

 27. Hey! I know this is kind of off-topic but I needed to ask.

  Does running a well-established website such
  as yours take a massive amount work? I am completely
  new to writing a blog however I do write in my diary daily.
  I’d like to start a blog so I will be able to share my personal experience and thoughts online.

  Please let me know if you have any ideas or tips for new aspiring bloggers.
  Appreciate it!

 28. Hi, I do think this is a great web site. I stumbledupon it ;) I am going to revisit yet again since I saved as a
  favorite it. Money and freedom is the greatest way to
  change, may you be rich and continue to guide other people.

 29. I read this piece of writing completely concerning the comparison of most recent and earlier technologies, it’s remarkable article.

 30. skinfood says:

  I would like to thank you for the efforts you’ve put in penning this website.
  I really hope to view the same high-grade blog
  posts by you in the future as well. In truth, your
  creative writing abilities has inspired me to get my own, personal website now ;)

 31. Thanks in support of sharing such a pleasant thought, post is good, thats why i have read it
  entirely

 32. Mi nombre es Carlos, mis amigos me llaman Luis, el único momento en en donde tengo un gato
  negro que continuamente débito ser blanco y mi
  costilla se divorcia de mi ser cumplidamente enamorado.
  Ustedes dirán que mi vida es un catástrofe, pero a pesar de
  esto, seré alegre. ¿Soy un genio?

 33. lien says:

  I was recommended this blog by my cousin. I’m not sure whether this
  post is written by him as nobody else know such detailed about my trouble.
  You’re amazing! Thanks!

 34. magnificent put up, very informative. I’m wondering why the other specialists of this
  sector do not understand this. You should continue your
  writing. I’m sure, you have a great readers’ base already!

 35. Xanax says:

  Hello just wanted to give you a quick heads
  up and let you know a few of the images aren’t loading
  correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue.
  I’ve tried it in two different web browsers and both show
  the same outcome.

  Also visit my weblog; Xanax

 36. Sweet blog! I found it while browsing on Yahoo News.
  Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo
  News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there!
  Cheers

 37. Thanks for ones marvelous posting! I genuinely enjoyed reading it,
  you happen to be a great author.I will ensure that I bookmark your blog and
  definitely will come back in the future. I want to encourage you to definitely continue your great work, have a nice morning!

 38. Frances says:

  She feels threatened by other women who might steal your interest absent from
  her. It is also concluded that STI’s start to be acquired soon after first sexual experience.
  Then, b up u dry It, uIng a blow dryer If essential.

  My web site; fast std testing (Frances)

 39. Likewise, you should be enlightened on the fees that you will pay in exchange for their legal expertise.
  Choosing a well respected, local, experienced, trustworthy legal professional for a divorce
  will have quite a few merits. Some times, insurance companies might be reluctant about compensating them, even if
  the person responsible for the accident might be unwilling to take responsibility.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *