Min twitter: vad är alltså Twitter för mig?

Twitter är ett av de mest månghövdade medierna jag vet, och det överstiger vida alla traditionella kommunikationssätt i möjligheter och initiativ. Jag har via Twitter mött personer om jag fascinerats av, beundrat och provocerats av. Människor jag förmodligen aldrig annars skulle träffat. Jag har träffat människor som är viktiga för min bransch, såväl som människor som kunnat ge mig insikt i yrken jag aldrig tidigare ens hört talas om. Twitter är nytta och nöje sammanlagt, hela tiden, oavsett vem eller var du är. Men det häftigaste är att det bara är det om du gör det till det. Annars kan Twitter vara något helt annat – det är i slutändan helt upp till dig. Det enda man med absolut säkerhet kan säga är att de som inte har Twitter missar en hel massa upplevelser. 

Det är också därför det är så svårt att säga exakt vad just du som person eller ni som företag kan tjäna på Twitter. För det kan innefatta så oerhört många saker. Individuellt kan man tjäna vänner, roliga historier och intressanta möten. Men också större spridning på era budskap, såväl personliga som officiella. Mer reaktioner och fler följder. Som organisation kan man få all möjlighet man kan önska sig att visa upp ens transparens, initiativförmåga och bredd. Vad ni gör, var ni gör det, och varför. Vilken tweet som helst kan bli den som utlöser lavinen, vilken informell kontakt som helst kan bli den som kopplar ihop er med pusselbiten ni inte ens visste att ni saknade. Om ni tillåter mig att bli lite metaforisk så kan man säga att människan och hennes åtaganden är och kommer alltid vara en till hälften omålad tavla. Twitter är en av de bästa sätten jag hittills upptäckt att hitta antingen fler motiv, eller mer färg, till den andra, tomma, halvan.

Det värsta som kan hända om man börjar använda Twitter är att man slutar. Det bästa som kan hända är att hela ens liv totalt förändras. Och det finns många många exempel som visar att det krävs extremt lite energi för att alternativ 2 blir utgången.

Välkommen till ett helt nytt liv. Och tack för mig.

Det här är den något försenade femte och sista delen av mitt bidrag till #mintwitter. Första delen, ”Helt unika möjligheter”, finns att läsa här och andra delen, ”Hashtaggar, jobbsök och möten som förändrar liv”, finns att läsa här. Tredje delen, ”Flashback – mycket mer än näthat”, finns att läsa här, och fjärde delen “Kissiegate eller Hur det känns när ens blogginlägg blir viralt” finns att läsa här.

Dessa blogginlägg bygger på en föreläsning jag hade för Röda Korset, som finns att se här. Den är väl en timme lång typ, och man blir nog ganska trött på mig till slut. Men du kan ju trösta dig med att du säkert bara hade slösurfat ihjäl den timmen annars.

En kommentar till “Min twitter: vad är alltså Twitter för mig?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *