Öppet brev till Kissies annonsörer

Kära Tele2, Interflora, Webtraffic, Bubbleroom, GratisBio, Netonnet, Kia Motors, Telenor, Adtech, StylesOfSweden och SMSGULD,

I veckan har, som ni säkert vet, den kända bloggaren Alexandra “Kissie” Nilsson varit i medialt blåsväder. När en fyra år gammal Youtubefilm där hon och hennes bror, också han känd bloggare, diskuterar sina planer att marknadsföra ett nynazistiskt parti omskrevs på nyhetssidan Nyheter24 väcktes den skandalomsusade 19-åringens vrede, och ledde till ett ganska anmärkningsvärt telefonsamtal med Nyheter24-reportern Pascal Engman. I detta samtal lyckades Kissie såväl förtala som hota journalisten, vilket hon sedan följde upp med ytterligare ett förtalande blogginlägg med fokus på sagda journalists sexuella läggning. Eftersom nyhetssiten Nyheter24 inte bryr sig mindre om sina yrkesmän och -kvinnor än någon annan respektabel nyhetskanal tog de detta på allvar, och gjorde en polisanmälan av Alexandra “Kissie” Nilsson.

Efter att ni också reagerat på hennes oövertänkta utspel och tagit bort era annonser från Kissies blogg verkade plötsligt ångern drabba henne, och hon tog i ett blogginlägg avstånd från nynazismen och bad Pascal Engman om ursäkt. Nyheter24, som inte ville vara ogina, drog tillbaka sin polisanmälan, och Kissie kände sig lättad – “det är riktigt skönt för det var mest en onödig grejj”, som hon skrev på sin blogg den 24 februari. Hon fortsätter med en skälmsk ton “Jag tog aldrig anmälan seriös, själva ‘bråket’ tog jag mer som ett problem.”. Så anspråkslöst av henne.

Nu, bara några dagar efter att bloggaren varit i sådant blåsväder, verkar hon själv väldigt lugn. Idag skrev hon exempelvis att hon “bokat in alla annonsörer på möte igen, 2 ska upp under veckan redan *pust*“. “Stormen är lixom ‘över’ nu haha!”, konstaterar hon. Jag tänkte höra med er: är stormen alltså över nu?

Alexandra Nilsson, alias Kissie, har under sin bloggkarriär lyckats förolämpa och förnedra en rätt ansenlig mängd personer. T.ex. har hon frånsett Pascal Engman outat minst tre personer sexualiteter mot deras vilja (och dessutom raljant skrivit om homosexualitet i stort), hon har glatt filmat när hon förnedrar hemlösa, hon har, medveten om sin stora läsekrets, aktivt jobbat för att fördöma folk som i hennes ögon är tjocka, fula eller på andra sätt värdelösa. Utöver detta – på ett mer affärsmässigt plan – har hon brutit ett antal avtal med samarbetspartners och upprepade gånger stulit foton utan att skriva upphovsman eller ta ner dem när vederbörande hört av sig. UPDATE: Som sagt…

Jag vet inte om ni, kära företag, håller med Kissie när hon säger att hon ridit ut stormen. Men jag vet att jag inte håller med. Vi pratar här om en person som inte självmant bett om ursäkt en enda gång – om hon inte märkt att det är hennes egna skinn som står på spel. Hon har gång på gång sårat och förolämpat människor, och sällan tagit tillbaka något. Hennes otidsenliga användande av ordet “bög” – som den värsta förolämpningen en normalbegåvad person kan uthärda – ej att förglömma. Hon är kort och gott, oaktat om hon försöker eller borde vara det eller ej, ingen bra förebild och inget bra ansikte utåt.

Jag kan inte ställa krav på hur eller om hon ska blogga, och det gör jag inte heller. Däremot säger jag att jag ogillar hennes respektlösa sätt mot andra människor. Att det förmodligen kommer slå tillbaks mot henne själv en vacker dag är en historia för sig – den dagen, den sorgen. Vad jag kan göra är att informera er, Tele2, Interflora, Webtraffic, Bubbleroom, GratisBio, Netonnet, Kia Motors, Telenor, Adtech, StylesOfSweden och SMSGULD, om att nu strunta i hur dåligt Kissie gång på gång beter sig mot sin omgivning och glatt börja annonsera där igen – det är ett utmärkt bra sätt att visa att ni bara bryr er om klick och pageviews och hjärtligt skiter i vilka sammanhang ni syns i. Och jag lover er – det kommer sätta spår i min bild av er som företag. Min och förmodligen många andras.

Det finns väldigt många bloggare i Sverige som bryr sig om, och respekterar människor. Jag kan ge er många tips om ni vill ha. Men snälla ni, ta inte risken att återigen stå med nedsolkat ansikte utåt – köp inte Kissie i säcken.

Detta inlägg har efter er snälla feedback mailats till samtliga företag som nämns i inledningen. Även företagen SMSGULD och StylesOfSweden, som nu på morgonen lade upp banners på Kissies förstasida, har fått ett varsitt mail. Alla svar och reaktioner jag får från företagen lägger jag upp här.

119 reaktioner till “Öppet brev till Kissies annonsörer”

 1. fan vad bra inlägg, hoppas företagen tar sig tid och läser, du borde maila inlägget till diverse inblanade föetag

 2. Tjusigt,smart och redigt skrivit – och jag tycker det är en väldigt angelägen fråga, kan man bete sig hur som helst som offentlig person,svaret är enj, man har ett ansvar,precis som varenda en annan “vanlig” jäkel har!

 3. Tjusigt,smart och redigt skrivit – och jag tycker det är en väldigt angelägen fråga, kan man bete sig hur som helst som offentlig person,svaret är nej, man har ett ansvar,precis som varenda en annan “vanlig” jäkel har!

 4. Huvudet på spiken! Sjukt skarpt skrivet och jag håller verkligen med om att du borde skicka det vidare till företagen!

 5. kissie behöver lära sig en läxa alla människor förr eller senare lär sig; det finns konsekvenser för ens handlingar. hon har uttalat sig om allt för mycket utan en konkret konsekvens. hoppas denna gången får folks bägare att rinna över…

 6. Mycket bra!

  Jag kollar kissies blogg till och från, om det kommer upp annonser kommer jag att kontakta vederbörande företag och be dem ta ner annonsen.

 7. Det är en sorgens insikt att jag sedan flera år tillbaka har mobilabonnemang hos Telenor. Känner i övrigt ingen respekt alls för dessa företag som inte granskar sina annonsplatser bättre.

 8. Hej,

  Ifall man är beredd att sälja själ och istället tittar på hur mycket varumärket egentligen skadas att exponeras hos KISSIE just nu är det säkert “hetare” än någonsin.

  Jag tror att en annonsör kan få ett mycket bättre resultat just nu inom kanalen Kissies blogg.

  Sen kan man diskutera moral hit eller dit. Jag bryr mig inte om ett företag jag köper saker av och är nöjd med dessa artiklar vart fan dom annonserar. Självklart tar jag också avstånd från nazism och liknande. Men ser även viss vinning för annonsörer denna tid.

  Tänkt på det.

  För mig är Kissie en omogen och outbildad person som inte riktigt vet vad hon håller på med. Hon inser inte sitt medias påverkande och är generellt oklok.

  / En kapitalist inom mediebranschen

 9. Hej:)

  Bra gjort. Hoppas du mailar till företagen också. Förstår inte att man som företag vill synas på hennes hemska blogg. Åter igen: jäkligt bra gjort!

 10. Hej Jack!
  Jag fick ett gott råd en gång av en kollega när jag jobbade inom restaurang. Hon sa, se till så att så många personer som möjligt som säger sig hålla med dig och det du skrivit också skriver under med sitt namn, för om det kommer till strid så får man oftast stå där ensam.
  Inte för att jag i detta fall tänker på att det skulle bli någon strid för din del och detta inlägg. Men jag skulle gärna vilja kunna skrivit under ditt inlägg innan du skickade det till annonsörerna. För en sak är säkert, jag håller med dig, var och hur de annonserar sätter spår i min bild av dem som företag och jag är hur villig som helst att välja ett annat.
  Ha det så gott!
  Daisy

  1. Daisy!

   Tack för visdomsord och fin feedback. Du skulle så gärna fått stå med som avsändare i mailet – men en kommentar av ovanstående kaliber räcker nog gott som stärkande signatur.

   Detsamma!

 11. ajajjj bra skrivet !!! visst att företagen kanske får mer kunder eller vad det nu är men på någon annans bekostnad fyfan fult !!!

 12. Å andra sidan kan hon väll bara vända sig till helt nya annonsörer som säkert gärna ställer upp, Sverige Demokraterna, OldEagle.com och Nordiska Förlaget till exempel.

  Jag bjuder gärna på dessa tipsen om du skulle råka läsa här Kissie.

 13. Kissies mfl är BigBrother i bloggform fast för minderåriga. Sånt gillar annonsörer. Frågan är om vi någonsin kommer bli av med sånt uppförande när straffen för förtal är så låga och annonsinkomsterna så höga.

  Bra inlägg, hoppas att det rör om i grytan!

 14. Riktigt bra skrivet!
  Roligaste annonsen jag sett på hennes blogg var dock en för Rusta. Kändes lagom passande i hennes “lyxblogg”. Såg den bara dock en gång, så antar att hennes stab uppfattade hur fel det såg ut ;D

  Tyckte väl förövrigt att jag kände igen din header! Hittade ju dig på buzz för ett par dagar sedan ^^

 15. Detta var otroligt bra sagt.. Jag gillar verkligen sättet som du skriver på!
  Hoppas verkligen att flera personer fattar sanningen och slutar blåneka att Kissie bara sprider negativ energi!

 16. Vem fan är Kissie? Är det nån ytterligare “big brother/paradise hotell” idiot som råkat få för mycket tid i rampljuset? Var in på hennes blogg och läste några rader innan jag stängde ner sidan… Herre gud.. Hur kan folk ödsla tid genom att läsa hennes dynga?

 17. Väldigt bra inlägg, håller helt med dig. Hade inte besökt hennes blogg på flera veckor därför att jag fick virus av hennes blogg, men efter aftonbladets artikel gick jag och in och kikade (nu med installerat internetskydd…)
  Usch, har ingen respekt för alla annonserare som väljer att lägga upp på hennes blogg. Ta avstånd från Kissie, så kommer ni att få min, och många andras, respekt. T.ex. – min lillasyster gick och tjatade om att hennes lår är för stora och “fettiga” efter Kissies oacceptabla inlägg om att lår inte fick gå ihop. Detta är ju endast en bråkdel av allt hon skrivit och gjort.
  Fy på den människan, hoppas hennes knappt påbörjade karriär en gång tar slut.

  1. Tack för heads up. Den länken går till en blogg som verkar ligga nere just nu. Den kommer nog upp snart igen.

  1. Tack Jörgen!

   En kommentar där du understryker att även din bild av sagda företag skulle förändras till det sämre är gott och väl hjälp nog. Men om du vill vara hygglig och fortsätta utöver det så är all spridning av min text av godo – har du en egen blogg, länka, har du Facebook, sprid, och jobbar du som webbchef på en liberal dagstidning utgiven i Eskilstuna – ja, då finns det en hel del i övrigt du kan hjälpa till med!

 18. Väl rutet! Hoppas det här tar fart ordentligt. Såg att länken nu även dykt upp på Cuzz vilket borde ett par klick. Tänkte även tipsa min bror Roger Nordin (homosexuell radiopratare på RixMorronZoo) om det här och så kanske han har något att säga också! :)

 19. Har länkat ut den på twitter och fått ett gäng RT i varje fall. Skickade även ett mail till NetonNet och förklarade att de kan glömma mig som kund om de annonserar.
  Lär väl inte göra något större intryck, men det kändes bra…:-)

 20. Mycket intressant inlägg! På ett sätt så gynnas ju Kissie av att göra och skriva om upprörande saker då jag tror många besökare faktiskt besöker bloggen med samma nyfikenhet som när mans stannar till vid en bilolycka. Så varje gång Kissie hamnar i blåsväder så ökar hennes antal besökare och även om det går in hundratals människor och klagar, så lär det ändå trilla in några som klickar på reklamen. Men det är ju här annonsörerna får göra ett ställningstagande: ska de få en liten boost i extra försäljning eller sluta associera sig med en dålig förebild för unga tjejer.

 21. Kissies domän hostas av bubbleroom så det samarbetet blir svårt att avbryta.. många som inte vet detta. Tycker Bubbleroom och Kissies ska skärpa sig.

 22. Den unga damen skriver. Hon skriver på ett sätt som gör en del företag glada. För se, då kan de visa upp sig samtidigt. De är så glada att de betalar henne för att fortsätta att skriva, att inte ge upp. För min egen del får hon skriva vad hon vill.

  Men, jag blir tvehågsen och frågande inför de företag som ändå gör gemensam sak med henne. Jag har så svårt att se att de hittills berörda annonsörernas varumärken står i samklang med den unga damens skriverier. Men jag kanske har fel, vi får väl se.

 23. Förvisso väldigt väl skrivet, och jag håller med dig; men dessa är insikter som annonsörerna själva borde komma fram till. Nu är det nog så att de tyvärr inte bryr sig om de moraliska aspekterna, utan bara om siffrorna, annars hade man inte annonserat där från första början.

  Jag har själv inte läst Kissie, men uppenbarligen lyckas hon väcka känslor, och det lockar läsare. Och allt som lockar läsare lockar alltid folk som vill tjäna en hacka. Bästa är att ignorera bloggar man inte tycker om, istället för att öka spridningen. Det är väl bara att gratulera Kissie, som lyckas så bra med att marknadsföra sig själv, lyckas locka läsare och annonsörer som är ute efter segmentet.

  Ett annat sätt är att ge tillbaka med samma cyniska mynt, och börja sprida att Tele2 och Telenor (t.ex.) stödjer nynazistiska åsikter, vilket de i indirekt gör. Försvinner förtjänsten, försvinner annonserna, och då försvinner stackars Kissie också. Nu har du börjat från fel ände.

  Det är bara att twittra “Tele2 gör allt för pengar. Tele2 kramar nazismen i Sverige!”, och länka till det här inlägget, så kommer iaf jag att RT.

 24. tycker också att de borde va värt att nämna att hon så gott som uppmanar små flickor till anorexia. tror de är många (inte minst föräldrar) som tycker de är ett stort problem. personligen skulle jag gärna sluta stödja dessa sponsorer för att dom vill vara delaktiga i detta.

 25. Om man annonserar på Kissies blog kan man omöjligen ha hört ljudfilen där hon skriker på reportern.
  Det här är en nittonårig blåst brud med nazistsympatier och en faiblesse för att kalla folk “bögjävel”. Jag ska beställa en ny bil nu lagom till våren. Dyker KIA upp bland annonsörerna så är de inte ett alternativ.

 26. Bra initiativ och helt rätt. Men frågan är om Kissie inte bara är toppen på ett isberg? Precis som dokusåpetrenden också visar så finns det många som är beredda att göra allt för uppmärksamhet och bli “kändis”. Då väger moral och etik lätt. Dalar Kissie så finns det 10 andra som väntar på att ta över hennes marknadsnisch.

  Hoppas att många bäckar små kan få den stora floden av trashmedia att vända!

 27. En smart ide är att alla som har en blogg hotar med att skriva dåligt om annonsörerna
  sexy bingo står ju bakom henne till 100%

 28. Way to go! Har helt missat Kissies märkliga värld och beteende men det här var ju ett bra sätt att få koll.

  Tele2 och stundtals Interflora är väl de enda som jag nyttjar av företagarskaran så det vore ju klädsamt att se att de avslutar samarbetet inom kort.

 29. Jag hörde om det här på vakna med the voice och har nyss läst vad du har skrivit. Jag tycker det här är ett väldigt bra initiativ!

 30. Förbannat bra skrivet! Nu får man ju hoppas att annonsörerna fortsätter med att ta avstånd från hennes och liknande bloggar, vilket man tyvärr inte kan vara säker på. Jag tror inte att hennes blogg någonsin har varit så välbesökt som nu. Men hoppas kan man ju göra och jag gör bara tummen upp för ditt inlägg!

 31. Hahaha! Jack. Du bara måste vara jude. Jag lägger ingen värdering i det påståendet utan nöjer mig med att konstatera, helt enkelt.

 32. Vad kan man säga mer än att det är huvudet på spiken.

  Vad jag har svårt att förstå i denna Kissie affären att hon kommer så lindrigt undan vad gäller polisanmälan. Det finns bevis för både hot, förtal och ev. hets mot folkgrupp men ändå försvinner anmälan trots klara lagbrott. I så fall bör nog helikopterrånarna fundera på om dom inte kan tänka sig att be om ursäkt, för då verkar brott försvinna….

  Kan någon som hört inspelningen göra en egen anmälan tro?

 33. Önskar att det fanns fler sådana som du Jack! Här kämpar man dagligen för att kunna ha en bra inverkan på barn/ungdomars syn på vår underbara och färgstarka samhälle, som består utav alla sorters människor som sida vid sida försöker att ha ett interkulturellt levnadssätt, som vill skapa ett harmonisk och demokratisk samhällsattytid. Där vi vill att alla människor från alla sorters hemkulturer, oavsett etnicitet, sexuell läggning, kön, handikapp eller ålder möts och där samvariation och samspel skall ske utan komplikationer. Men tyvärr finns det alltid sådana som Alexandra “Kissie” Nilsson som med sina inlägg förstör synen på hur ett samhälle skall se ut vara byggd, och att det finns människor som följer hennes blogg och ser henne som en förebild är skrämmande. Jag hoppas att de företag som sponsrar och är hennes annonsörer inser vilken misstag de gör ifall de forsätter med att bidra henne med något, och att de faktiskt okejförklara och därmed delar och stödjer hennes åsikter. /Acki

 34. Hur kan vuxna människor ta en sådan liten skitunge på allvar. Hon är ju helt slut i bollen. Vem kan vilja ha henne som reklampelare. Möjligen SD eller deras likasinnade

 35. Hade aldrig hört talas om den här damen (and I use the term loosely) förrän jag lyssnade på P1’s Medierna. Där lyckades hon med konststycket att kalla en reporter för jävla kärring och slänga på luren – inte en, utan tre gånger.

  Kollade hennes blogg efter detta och blev bara så jävla deprimerad. Fanns det ingen vuxen i hennes närhet som kunde sätta stopp på detta i tid?

  Bra skrivet, bra rutet. Annonsörerna borde ha bättre koll och mer ryggrad.

 36. Hur kan man som ett seriöst företag vilja förknippas med den förtryckande, förnedrande och ibland rent rasistiska jargongen, som verkar vara återkommande i den här bloggen?

 37. Gud vad bra skrivet!

  Tycker att mycket av det Kissie skriver är riktigt dumt.

  Jag själv har svårast för hetsen om bantningen och barnmatsätandet. Har själv haft ätstörningar, och det är så jobbigt att se att hon hetsar folk till att förstöra sina kroppar, för det är så oerhört svårt att få ordning på allting sen…

 38. Sjukt bra!

  Kan du inte skriva ett klagomål på Fairshopping.se? Klaga på tex. Telenor eller Tele2 att de har sponsrat rasistiska åsikter.

 39. Och vad tycker du att DU tillför förutom mer hat? Vad tror du att du skapar/förbättrar? Ingenting skulle jag tro…

  Du sitter knappast med hela sanningen och skvallarar som den värsta bloggarkärringen själv.

  Visst är det tänkvärt det du skriver, men ditt lilla korståg är skrattretande och får mig att undra över om du inte har något viktigare att göra i ditt liv…?

  1. Jimmy!

   Även om jag naturligtvis gläds något oerhört åt att få så mycket positiv feedback på ett blogginlägg som det här har fått är det roligt att också se lite kritik. Det är ju, som vi vet, sånt som får folk att utvecklas.

   Jag hävdar ingenstans att jag sitter med sanningen, och väl är väl det. Det hade jag inte pallat. Heller hoppas jag inte att jag skvallrar – var exakt ser du skvaller i min blogg?

   Vad jag försöker tillföra är inte heller hat, utan snarare ett konsekvenstänkande som idag saknas. Om man är oresonligt taskig mot sin omgivning kommer det få följder. Det är viktigt att en person med stor skara läsare inte missbrukar den uppmärksamheten, och om hon gör det är det viktigt att någon säger ifrån.

   Det är kul att du känner att det är tänkvärt. Korståget är dock, som jag noterar i mitt följande inlägg, avslutat. Och det i mitt liv som jag betraktar som viktigare än Kissies blogg har jag ju inte skrivit om i det här inlägget – det skulle ju ge ett förvirrat intryck, tror du inte?

   Hoppas jag nu har klarat upp dina frågetecken en smula – du är alltid hjärtligt välkommen tillbaka hit för att snacka vidare!

 40. Du har så rätt så. Jag förstår inte hur man som företag kan vilja förknippas med människan Kissie. Jag skulle, om jag ägde ett företag, aldrig ens komma på tanken att annonsera hos denna fullkomliga idiot. Varför svärta ned ens namn?
  Jag känner just i denna stund för att sätta upp de företag som annonsera på Kissies sida på listan över företag som absolut inte skall sponsras på ngt vis.

 41. Oj vad man inte vet, var det första jag kom att tänka på. Jag har haft koll på att Kissie är en av de bloggare som hamnat i blåsväder men att det var så här illa. Och jag tycker absolut inte att bara för att hon tar tillbaka det hon en gång sagt gör att allt är glömt och förlåtet. Det är helt sanslöst och obetänksamt av de företagen som sponsrar henne att de vill stödja hennes idiotiska saker hon säger och gör. Att vilja få ut hennes åsikter så att andra skall ta de till sig är ju fasiken kollektivt självmord.

 42. Vilken skit!
  Vad är poängen med att skriva detta dravel och fylla på med en massa länkar till hennes sida. Det ÖKAR ju bara hennes Google-rating och det är väl förmodligen det som är avsikten. Ju fler som lägger över skiten på andra sidor “med länkar och allt” hjälper bara till ytterligare att hålla fåntratten högt placerad i sökningar.

  Ville du verkligen vela göra något på riktigt hade du skickat brevet till dom de gällde eller i alla fall inte kastat in tusen länkar till hennes webbsida.

  Och ni fåntrattar som hejjar på… tänk själva istället för att låta någon bydåre som vill höja Kissies google-ratings elda på er.

 43. Och dessa ord kommer ifrån en kille som talar så gott om Nyheter24, (läs en av de mest oseriösa nyhetssajter sverige har, vilket alla vet som kan något om branschen) sajten där journalisterna har provisionsbaserad lön.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *