On a different note: Anonymous intar Colbert Report?

Måste bara skriva en notering om detta hyfsat spökliga tilltag.

Colbert Report är ett välkänt amerikanskt nyhetssatirprogram, där programledaren Stephen Colbert ironiserar över politiska idiotier i USA, typ Fox News och Sarah Palin. Men i ett av de senare avsnitten av programmet hände något oväntat med programmets huvudperson….

Såg ni? I en tiondels sekund hände något med ansiktsdragen på Stephen Colbert. Vad? Jo:

Kort, kort, lånade programledarens ansikte några välkända karaktärsdrag från V, huvudprotagonisten i den tecknade serien, senare filmen, V for Vendetta. Varför är detta något särskilt då? Jo, V har med tiden kommit att representera Anonymous, den röriga och svårdefinierade organisationen hackare som härrör från den mycket välbesökta imageboarden 4chan. Anonymous står t.ex för de hackattacker som tog ner Visa, Mastercard och PayPal i protest mot att sagda företag fryste Wikileaks tillgångar i höstas.

Vad är då anledningen till denna subtila hälsning från Anonymous i ett av USA:s mest sedda humorprogram? Ingen vet. Antingen vill Colbert själv meddela att han stöder organisationen, eller så sitter det någon hackarentusiast bakom spakarna i Colberts studio. Den faktiska orsaken till det lite läskiga inhoppet vet vi dock inte med säkerhet ännu.

En kommentar till “On a different note: Anonymous intar Colbert Report?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *