Lernfelt: ”Det innehöll en del olyckliga formuleringar.”

Morgonens stora ämne på Twitter har varit att Göteborgspostens ledarskribent Malin Lernfelt gick ut och kritiserade SJ för att de inte hade ett twitterkonto. Man kan förstå att det blir en stor grej av det (vem minns inte Gunde Svans förvåning inför jordbävningen i Haiti, och allt häcklande som följde på det?), eftersom det är ett sånt till synes flagrant misstag att inte känna till SJ:s twitterkonto med fler än 5000 follower. Dessutom tycker ju svenska twittrare mycket om att skoja och skämta med folk som inte har koll på mediet i fråga – vi är ganska lokalpatriotiska på det sättet.

Lite senare under förmiddagen dök ett Twitterkonto, signerat Malin Lernfelt upp. Det är ju dock inte ovanligt att omdebatterade personer råkar ut för fejkkonton i sina namn som sedan antingen finns kvar som briljant satir eller som barnsligt retande. Därför tänkte jag att jag skulle ringa henne och kolla om det verkligen var hon.

Hon började med att bekräfta att det nystartade twitterkontot de facto är hennes. Hon kommer dock inte använda det särdeles aktivt efter den här historien – “Jag släpper det här nu“. Angående artikeln kunde hon medge att ”den innehöll en del olyckliga formuleringar”, men att huvudsyftet varit att kritisera de traditionella kontorstiderna kontot verkar under. ”Om man står och ska ta ett tåg klockan 06.47 så är det ingen hjälp att SJ har ett twitterkonto som bara är aktivt under kontorstid”. Detta får man ju ge henne rätt i. I övrigt tyckte Lernfelt att det var “sinnessjukt att det blir en så stor grej” av att hon skrev en dubbeltydig ledarartikel, men hon hade insikt i att det var så Twitter fungerade. Dessutom är hon van vid kritik – “Efter varje krönika jag skriver får jag hatmail. Så jag tar inte åt mig.

Efter att detta blogginlägg skrevs var allt väldigt oklart en stund. Det första kontot jag länkade till, @MalinLernfelt visade sig tillhöra någon anonym skojare, och Malin Lernfelt återfanns på @mlernfelt. Men sen efter ett tag försvann det senare kontot, och @MalinLernfelt började hävda att det var det riktiga. Jag ringde upp henne igen och frågade – och hon bekräftade. Alltså är @MalinLernfelt Malin Lernfelt och ingen annan.

5 reaktioner till “Lernfelt: ”Det innehöll en del olyckliga formuleringar.””

  1. Men, om hon inte ens hade ett Twitter-konto, vad har hon då för rätt att kritisera kontorstiderna (hela den historien är ju för visso påhittad) hos SJs Twitter-konto? Jag tror mer på att hon hade torka, inte visste vad hon skulle skriva om och så tänkte hon “Jo, men det där Twitter som jag har hört talas om, det är ju populärt – tänk vad bra om SJ fanns där!”. Resten är historia.

    Men absolut, kul att hon hittade till Twitter till slut – “The more the merrier”. Men att skylla ifrån sig på det sättet tycker jag är ganska lågt dock…

    //Marcus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *