Den arga flickvännen – ett symptom på en problematisk generation

Aftonbladet, som ju alltid är först med det senaste på nätet, slår idag upp Fransesca Thorberntssons Youtube-vredesutbrott över hennes brist på lämpliga klädnader inför sin Londonresa stort. Hon bjuder oss i intervjun på såväl friska genusinsikter (“Jag tror att vi kvinnor har att i en stressad situation behöva få utlopp för våra känslor i oss”) som fräsch nationalitetssjälvkritik (“Att agera ut hela mitt spektrum av den jag är renar mig. Jag tycker att hela Sverige skall följa med mig en dag och åka på svenne-detox.”). Härligt.

Jag tänker inte gräva lika djupt i min analys som min eminenta bloggbroder Grovt Initiativ

 

Och här hittar jag kopplingen till Fransescas vredesutbrott över sina kläder. Hon blir arg, beter sig idiotiskt och säger riktigt taskiga saker till sin pojkvän, saker som jag inte skulle släppa bara sådär, hur arg min flickvän än var på något jag inte kunde rå för. Jag vet ingenting om hennes bakgrund och uppväxt – men att hon reagerar såhär på ett så extremt simpelt problem skvallrar gör att jag undrar hur hon skulle hantera ett riktigt, jobbigt, problem.

En kommentar till “Den arga flickvännen – ett symptom på en problematisk generation”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *