Ännu ett Flashback-självmord – denna gång ett statement

Idag klockan 14.24, d.v.s i skrivande stund för drygt en timme sen, startades ännu en självmordstråd på Flashback; Begår nu självmord pga sveriges politik.

I denna tråd fastslås av den supposedly 18-årige trådstartaren att anledningen till hans för tidiga frånfälle delvis är ett pyrande missnöje över Sveriges invandringspolitik. TS har “blivit rånad och slagen ett antal gånger. [Hans] syrra har blivit våldtagen och [hans] lillebrorsa är en typisk svensk gangstawannabe som totalt skiter i skolan”. Det är inte uteslutande invandringen som är ett problem, TS verkar även ha dåligt självförtroende och rent generellt vara i en tonårsdepression, men droppen som fick bägaren att rinna över och därmed besluta sig för den mest extrema utvägen var den nya grundlagen som står i färd att bli genomröstad, med SD som enda motståndare.

Jag behöver nog inte nämna att tråden ovan är problematisk. Antingen så är det en ung kille som bestämt sig för att ta till en desperat åtgärd för att visa sitt missnöje med ett system som han anser är totalt misslyckat, och vars nackdelar gått ut över honom – eller så är det här ett klassexempel på ett troll. Om det senare skulle stämma så är det bara att förakta – att på ett så cyniskt sätt utnyttja den efter alla självmordsbud på Flashback helspända stämningen där för att göra en politisk poäng är naturligtvis under alla bälten på norra halvklotet.

I nuläget vet vi inte – vi kanske aldrig får veta – om han talar sanning eller ej, och med det som utgångspunkt är det bara att sätta sig ner och fundera över vad den här trenden på Flashback innebär, och om det är dags att på ett nyanserat sätt faktiskt bemöta den, och forumet i sin helhet, i media och i samhället. För vad man än tycker om Flashback och dess invånare så är de faktiskt också människor – med rösträtt.

En kommentar till “Ännu ett Flashback-självmord – denna gång ett statement”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *