Är du sugen på en ny avatar eller bakgrund till ditt Twitterkonto? Använd #twimpme

Fellow twittrare,

På Twitter ryms det som vi alla vet väldigt mycket kunskap och hantverkskunnande. Designers, PR-människor och fotografer samsas med många andra skrån och yrken. Det är en formlig atombomb av kreativitet och idéer.

Men alla är inte kreativa på samma sätt. Även om vissa människor är enastående copys behöver inte det innebära att de för fem öre kan utforma schyssta loggor, och vice versa. Därför tänkte jag framställa ett förslag till ny hashtag, for better or worse.

Nya twittrare kommer hela tiden, och en av de första sakerna alla gör/bör göra är att fixa sig en schysst avatar (d.v.s Twitter-profilbild) och bakgrund. Men som fastslagit ovan är alla inte jättebra på det. Däremot finns det garanterar folk på Twitter som både har talanger på det området och dessutom ibland har några minuter över, och gillar att göra sina twitterkompis en tjänst. Vorde det inte smart då om de som ville ha en designtjänst gjord, lätt och snabbt kunde hitta de som ville göra dem den tjänsten? Som “betalning” kan man ju få lägga in en liten “made by @twittrare”-text nånstans på bakgrunden, få en #FF eller en annan gentjänst eller vad vet jag. Poängen är att det är bra att ha en hashtag – så att såna som formger vet vad de ska söka på om de har fem minuter över, och såna som vill ha något formgivet vet vad de ska tagga med.

Mitt förslag på hashtag är #twimpme, en “festlig” förtwittring av programtiteln “Pimp my ride”. Twimp my ride, liksom, höhö.

Vad tycker ni?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *