Från ett tabu till ett annat – Highstranger ett Chatroulette för gräsrökare

Chatroulette håller just nu på att uppdateras, och på hemsidan står bara ett tack för den gångna tiden och ett löfte att det tidigare “experimentet” nu ska avbytas av en bättre version att finna. Vi har tidigare sett rapporter om att Chatroulette genom IP-blockering siktar på att rensa upp bland ståndsvingarna som plågat hemsidan (även om det är lätt att kringgå), och man kan väl gissa att de infört någon slags penisfilter på nästa version.

Att man sedan frågar sig varför en hemsida vars grundide går ut på anonym videochatt begränsar möjligheterna att visa könsdelar må vara hänt. Chatroulette gör en SD och försöker bli rumsrena genom att sparka sina snuskhumrar.

Det vill däremot inte Highstranger, som gissningsvis fötts som en reaktion mot Chatroulettes töntiga mjäkighet. Highstranger är helt enkelt en videochatt som bygger på samma grund som dess föregångare, slumpat videochattande med andra besökare på hemsidan – men den stora lysande skillnaden är att Highstranger siktar in sig på höga människor. Och då menar jag inte högt uppsatta personer, nej, jag syftar på gräsrökare. Stoners.

USA, ett land där mängder av kids är hash- och marijuanaentusiaster, kommer förmodligen motta denna tjänst med öppna armar, och förmodligen lär en hel drös nya viralgrejer födas där. Återstår att se hur tjänsten slår i Sverige, som traditionellt har stigmatiserat gräsrökande som tungt knarkande. Jag skulle åtminstone kunna tänka mig kolla hemsidan for funsies, även om jag aldrig röker gräs eftersom det bara får mig att må jävligt dåligt.

En kommentar till “Från ett tabu till ett annat – Highstranger ett Chatroulette för gräsrökare”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *