Jag önskar mig användare som gör uppror mot mig

Idag rapporterar bl.a Gawker om hur hemsidan Digg.com upplever ett frustande aggressivt uppror från dess användare. Digg, som är en hemsida där länkar delas och “diggas”, vilket innebär att ju fler personer som tycker länken är läsvärd, desto högre upp på förstasidan hamnar den, har i en deal gjort det väldigt mycket enklare för annonsörer att posta och popularisera länkar. Detta innebär att större medier, som t.ex. tidningen Time, väldigt lätt kan få in sina länkar utan att användarna får något att säga till om. Eftersom Diggs användare då inte längre genom att uppskatta länkar kan styra innehållet på webbplatsen ser de då rött, eller för att låna en skribents ord: “When facebook changes, everyone complains, but the difference is they stay because the BASIC FUCKING function still exists.”

Men Diggs användare nöjer sig inte med att vara asförbannade. Nej, istället agerar de på det mest produktiva sättet de kan: de slår sig samman med en konkurrent. Mina fienders fiender är mina vänner. Reddit.com, siten som länge slagits med Digg om medaljplats på listan “Världens populäraste länkdelningssite”, står just nu för en majoritet av länkarna på Diggs förstasida. Framröstade av Diggs egna medlemmar. Det visar att om du knullar Diggs användare i röven så håller de fan inte inne med diarrén.

Detta är min urbild av hur en hemsidas användare ska se ut. Detta är drömmen för mig. Människor som besöker ens hemsida, använder den och slåss med näbbar och klor för den – för att den grundläggande tjänsten är så oerhört värdefull. Om jag någonsin skulle slitas i stycken av en arg mobb så önskar jag att det var för att jag ägt och saboterat en hemsida de en gång älskade.

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to Yahoo BuzzAdd to Newsvine

En kommentar till “Jag önskar mig användare som gör uppror mot mig”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *