Vidare

Jag har i hela mitt liv skrivit ihop idag, imorgon och igår. Det vill säga, låtit orden vara ett. Men under det senaste halvåret har jag börjat skriva i dag, i morgon och i går. Det började som ett nödvändigt ont, ett krav ovanifrån, men har övergått till något jag nästan skulle kalla en estetiskt saknad pusselbit. Klart det ska särskrivas. Det ser ju dumt ut annars.

Sedan augusti förra året har jag för andra gången i mitt liv varit en del av en nyhetsredaktion. Förra gången var det SR Alltid Nyheter som gällde, den här gången var det Nyheter24. Att säga att jag utvecklats genom de båda erfarenheterna är en underdrift.

Men SR-tiden tog slut, så även den med Nyheter24. I morgon fredag gör jag min sista dag i det runda kontoret ovanför Sturegallerian. Jag gör det med den största respekt för mina kollegor, de hårt slitande och på varsitt område kompetenta vännerna på nyhets-, sport- och nöjesredaktionen. Jag gör det med förhoppningar och visshet om att en vacker dag få återse dem alla ute i yrkeslivet.

Men jag gör det. Nyheter24 är en plats med en självklar publik och därutöver en viktig roll i svensk mediasfär, men det är inte platsen för mig just nu. Delvis för att jag saknat möjligheten att hoppa på projekt, att dela min vardag mellan många idéer och platser och utöva dem på. Jag vill gå vidare till nya möjligheter. Därför stundar en frilansande vardag för mig.

Framtiden? Jo, till att börja med kommer ni inte slippa mitt ansikte på Nyheter24 bara för att jag inte längre jobbar där. En gång i veckan kan ni förvänta er en krönika signerad yours truly. Typ varannan lördag kommer jag vara med och snacka i Morgonpasset i P3, sänt såväl i radio som i SVT2 och på SVT Play. Vidare återgår jag till att skriva om veckans nätsnackisar för SR-bloggen Medieormen, något jag gjorde under hela våren. För vardagsnyheter och liknande blir Ajour min hembygd. Och som alltid kan ni fortsätta lyssna på mitt skitsnack på Twitter.

Andra idéer, lite lösare i kanterna men ack så tydliga i hjärtat, finns. Däri ingår en bok, ett par olika teveformat och en uppsjö podcasts. Något av dessa uppslag kan realiseras så tidigt som i januari, andra lite senare. Och, som vanligt här i livet, bör man vara beredd på att vissa inte blir av alls.

Men, det viktigaste: alla möjligheter finns. I dag såväl som i morgon.

Ps. Vill du som läser detta diskutera möjligheten att jobba med mig? Det vore så trevligt så. Läs mer här.

2 reaktioner till “Vidare”

  1. Aka nya möjligheter alltså, spännande!
    Kom och hälsa på oss nån dag snart tycker jag. Inte Coffice-klass på kaffet kanske, men rejält mycket bättre utsikt ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *