Viktigt meddelande till de av mina followers som inte gillar Allsång på Skansen

Först och främst: jag förstår er. Ärligt talat ska jag säga att jag heller aldrig varit något större fan. Det är lite för folkligt, lite för evangelistiskt och lite för hysteriskt för min smak. I kombination med att det verkligen inte matchar min musiksmak.

Men när SVT Allsång-twittern annonserade ut att jag var en av de fyra som fick äran att twittra från en guldbeklädd soffa i absolut närhet av kameror, publik och SVT.se under Allsången tyckte jag att det var lite för roligt för att avstå. Mycket på grund av att under ett event där alla tenderar begränsa sin respons till hurrarop och osynkroniserat medsjungande tror jag en liten skeptisk ironiker i hörnet kan utgöra en frisk fläkt. Missförstå mig rätt här: jag är fullt medveten om att det förmodligen finns folk som skulle vara gladare av att få möjligheten att sitta och twittra fem centimeter från en gallskrikande Måns Zelmerlöv, och därmed förtjänar platsen bättre – men för mångfaldens och objektivitetens skull tar jag på mig den här uppgiften och försöker glädja en grupp som alltför sällan åskådliggörs i SVT. Vi som inte gillar Allsång på Skansen.

Med detta sagt vill jag framföra mina djupa ursäkter till er som faktiskt inte alls är intresserad av Allsången, ens om den inramas av sarkasmer från undertecknad. Ni ska inte behöva stå ut med sånt, det var inte därför ni började följa mig. Men jag vill hemskt ogärna förlora er som followers och stöttestenar i vardagen. Därför föreslår jag nu er en deal.

Gå in på Muuter.com. Det är en enkel inloggningsprocess medelst ditt Twitterkonto, och sedan kan du på ett effektivt sätt välja att tysta vissa ämnen eller personer under en viss tidsperiod. Där kan du skriva in antingen #allsång, #guldsoffan eller @kwasbeb, och sedan markera det antal timmar du vill att vi ska vara tysta på (jag föreslår 6 timmar, hela saken ska hålla på från ungefär 16 till ungefär 22) – och vips så slipper du tjafs om Taube och varmkorv.

Om någon från SVT läser detta: jag tänker inte dissa hela skiten oavbrutet, jag tänker inte förolämpa någon eller något, och jag tänker inte skriva skandalösa saker i övrigt. Allt jag tänker göra är att krydda mina rapporter från scenen med en viss förbehållsamhet, en godvilligt ironisk tonalitet om ni så vill. Det finns inget att oroa sig över. Jag är väldigt glad över att ha fått möjligheten att twittra i guldsoffan och det här kommer bli en jättekul skrattfest för hela familjen. No worries.

5 reaktioner till “Viktigt meddelande till de av mina followers som inte gillar Allsång på Skansen”

  1. Hmmm… enklast av allt för att slippa allsång tweet och måns zelmärlöv, är väll helt enkelt att inte se det :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *