Sentimentala tankar om livet och döden eller Välkommen, Bloggbyrån

En av alla de fantastiska följder som mitt Anlita Mig-inlägg hade var att jag för några månader sedan blev DM:ad av Jennifer Bark, eller @thejennie. Hon ville äta lunch. Lyckligvis gillar jag lunch, varför jag ställde upp. I stil med en liftare som fungerar som lockbete så att en bil ska stanna och liftarens fem polare kan stjäla den presenterade då Jennie att vi skulle bli tre på lunchen – “min blivande byråkollega @matslindborg är gärna med om han får”, som hon skrev. Hon avslutade DM:et med en smiley, vilket fick mig att känna mig sugen på att byta bransch totalt (jag lovar att någon gång skriva ett långt brödigt inlägg om mina känslor för smiley… but not today). Men inte är jag väl den som är den tänkte jag sen och ställde upp. Jennie och denna nya Mats skulle charmas brallorna av.

Då visste jag ingenting om Bloggbyrån, ingenting om den lysande idén att tillvarata den ömsesidiga kärleken bloggare och företag emellan och skänka den substans. Jag hade ingen aning om det gigantiska nätverket Jennifer och Mats tillsammans sitter på, som gör kommunikation via Bloggbyrån till ett nästan unikt sätt att nå nästan vilken målgrupp som helst, på ett sätt som dessutom bäst av alla passar målgruppen själv. Jag visste inte mycket om behovet av marknadsföring via bloggnätverk, där vi fungerar som en curator och administratör medan bloggosfären själv gör mycket av jobbet – helt baserat på den energi som bor i bloggandet självt. Jag hade förvisso ett hum, baserat på ett kort möte på en Lista.se-fest, om hur makalöst professionell och trevlig Jennie var men visste ingenting sånt om Mats. Jag kunde inte heller föreställa mig hur vänliga och hjälpsamma de helt utan anledning skulle vara mot mig.

Men vi tog lunchen. Vi kom överens. Till och med kanske bättre än vanligt. Och här sitter jag nu – som en del av Bloggbyrån, som har officiell lansering idag. Nu är det här en gång för alla Mats och Jennies barn, och jag vill unna dem all solglans för att de har bäddad för det och pressat fram det. Men i rollen som sent inkommen gudfar eller nåt känner jag mig också stolt och glad att få representera idén. Det räcker långt. Nu jävlar ska vi göra reklam.

Välkommen ut i solen, Bloggbyrån.

2 reaktioner till “Sentimentala tankar om livet och döden eller Välkommen, Bloggbyrån”

  1. Jack, du gör mig mig rörd och tårögd. Ibland dyker det bara upp någon från ingenstans och förändrar hela ens sinnetillstånd – permanent. Det har hänt två gånger nu på kort tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *