Stiff upper lip på golfbanan

Ovanstående är en autentisk temporär regellista för en golfbana i England under det något hektiska krigsåret 1940. Det fastslås alltså bland annat att man kommer under utan pliktslag, golfens version av straffminuspoäng, med att fly från fallande bomber. Trots att det är under pågående spel. Om ens putt däremot sabbas av en simultan explosion, och man gör omslag, får man ett straffslag.

Bakgrundshistorien är att tyska plan från det ockuperade Norge på väg till uppdrag i norra England ofta hade flugit under kyliga omständigheter, och därför var tvungna att sätta ett skyddande lager vax på eldrörens mynning. Flygarna brukade skjuta ett par rundor mot förbipasserande golfbanor för att få bort vaxen. Detta var golfspelarna varnade för, och hanterade därför omständigheterna med vederbörlig ordning och reda: temporära regler för spel i krigstid i stort.

Jag tycker det är ganska coolt.

[The Daily What]

En kommentar till “Stiff upper lip på golfbanan”

  1. Förvånar mig inte att det är just golfen som införde nåt sånt här. Logiskt såklart när det är krig och allt, men ändå. Så typiskt golfnördigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *