Ibland är det lika bra att låta någon annan tala för en

Jag har länge tänkt skriva något om dagens debattklimat, och hur traditionen att mestadels de som har kunskap i ämnet tillåts debattera det i media är döende till förmån för “skrik högst”-diskussionerna. SVT Debatt, kommentarsfält, Alex Schulman, bloggare, Aftonbladet Live… överallt växer trenden att låta människor komma till tals om ämnen de inte har en aning om. På få ställen växer dock trenden att utbilda dem innan man släpper lös deras fradgade fingrar. Men när jag påmindes om den här gamla fantastiska Kalle & Hobbe-strippen kände jag att det var lugnt. Jag behöver inte skriva tusen ord om ämnet. Jag gör som jag tycker fler borde: lämnar ordet åt någon som vet bättre, och kan uttrycka det bättre, än jag själv. I detta fallet alltså geniet Bill Watterson. Behold.

(Om du vill att den ska bli större finns det ett läckert knep – klicka)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *