God hates fags-kyrkan planerar demonstration vid Elizabeth Taylors begravning

Nyligen bortgångna Elizabeth Taylor (vars New York Times-dödsruna btw legat och väntat så länge på att få tryckas att dess skribent själv dog för sex år sedan) kommer inte få en särdeles lugn jordsättning. Den amerikanska extrema fundamentalistförsamlingen Westboro Baptist Church kommer nämligen köra en av sina hederliga “säga så mycket fula ord Bibeln tillåter som möjligt”-parader utanför hennes begravning.

Taylor, som varit en älskad gayikon, dör med dålig timing: Westboro Baptist Church är nämligen väldigt peppade på att förnedra sörjande människor efter sin juridiska bekräftelse på att de har rätt att bröta ut sina åsikter utanför begravningar. På sitt Twitterkonto skriver Margie Phelps, dotter till rörelsens grundare pastor Fred Phelps, att “Elizabeth Taylor så säkert som att ni läser detta just nu är i helvetet – hon skulle lytt gud!“. Hon fortsätter: “Vila INTE i frid, Elizabeth Taylor, som ägnade sitt liv åt synd och åt att uppmuntra bögerier! Idag fördöms hon i helvetet. Westboro kommer störa begravningen.

Westboro Baptist Church, som ni säkert minns från “God Hates Sweden“-kampanjen efter tsunamin i sydostasien 2004, är kända för sitt minst sagt höga tonläge mot homosexuella och alla andra som inte passar in i deras världsbild. Efter deras seger i domstol har de lovat att fyrdubbla sina begravningsprotester. Yay.

[The New Civil Rights Movement]

4 reaktioner till “God hates fags-kyrkan planerar demonstration vid Elizabeth Taylors begravning”

  1. Otroligt att såpass mentalt handikappade människor får gå lösa och vistas bland oss andra!!!

  2. Tänk om dom själva skulle få ett barn som var gay.Faan va roligt det hade varit!! (har inga problem alls med homosexualitet själv)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *