Stereomood går på känslan

Många musikprogram och -tjänster fungerar som så att du bör veta vad du letar efter innan du börjar leta. Spotify t.e.x har visserligen en radiofunktion där du kan lyssna på musik efter genres, men det är ju också ganska specifikt. En technolåt kan ju vara lika vemodig som en countrylåt. I övrigt är du ofta utlämnad till sökrutor där låttitlar och bandnamn är det enda du kan söka på.

Stereomood börjar i andra änden, och frågar dig: hur känner du dig idag? En rad olika känslor och situationer presenteras på förstasidan, vilka du sedan kan klicka på och få en spellista som gjorts just utifrån det läge spellistan beskriver.

Jag har provat några olika spellistor, t.ex. Dinner with Friends, och tycker urvalet är förvånansvärt väl avpassat. Inte nog med det – många artister är guldklimpar och fynd! Stereomood verkar också vara kompatibelt med Safari i iPhone, vilket man antagligen får nöja sig med fram tills att en eventuell app släpps.

Att man dessutom av Stereomood uppmanas att faktiskt känna efter tycker jag är en fin gest i ett stressigt samhälle där man aldrig får nån lugn och ro och ungdomarna har skärmmössa och åker bräda på trottoaren och mutter mutter gruff….

En kommentar till “Stereomood går på känslan”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *