Aftonbladets dunder-#fail eller Att äntligen få utlopp för lite hat

Den här lilla bilden, som jag hittade på Facebook där en kompis lade upp den igår, den 14 december vid tretiden på eftermiddagen, drog efter att jag twittrade om den genom Twitter som en storm under gårdagkvällen och till viss del även imorse. Det är lätt att förstå varför – en publikation med dåliga aktier hos twittrarna gör äntligen något idiotiskt som inte är p.g.a en konstig pressetik – som därmed kan försvaras på ett trollartat sätt – utan som är helt p.g.a lathet/slapphet/dålig korr. Det är liksom som om Marcus Birro skulle råkat twittra ut ett DM till Björn Ranelid.

I övrigt går det inte att säga så mycket om bilden. Det är en gigantisk fail, liksom. Men det är en fail i den mänskliga faktorn – att snurra till det även så här enormt kan vem som helst, du och jag, göra.

Det jag tycker är anmärkningsvärt är frenesin den spritts med sedan jag lade upp den. 107 retweets, allt som allt, om jag räknat rätt. Att svenska Twitter med sådan glädje delar med sig av, och rullar sig i, ett konkret, påtagligt misstag Aftonbladet har gjort – vad säger det om vår relation till tidningen i fråga?…

En kommentar till “Aftonbladets dunder-#fail eller Att äntligen få utlopp för lite hat”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *