Allvarligt säkerhetshål på Facebook avslöjat

Facebook pratar om ökad öppenhet. Deras tolkning verkar bred.

Säkerhetshålet, som upptäcktes av kontakter till den utmärkta teknikbloggen TechCrunch går alltså ut på att man genom enkla grepp kan se andras profiler “inifrån”, helt utan att hacka något eller gissa rätt lösenord. Allt man behövde göra var att på svenska Facebook promenera klickstigen Konto-Profilinformation-Förhandgranska min profil…

Man kommer då till ett fönster där man kan se hur ens egna Facebook ser ut utifrån ens vänners perspektiv. Där gick det alltså att komma åt vännernas chatt, privata meddelanden, vänförfrågningar och notifications. Man kunde till och med ignorera vänförfrågningar!

Det är helt enastående att Facebook, som numer har ansvar för 400 miljoner personers säkerhet, kan brista på det här sättet. Jag har sagt det förut och säger det igen – om en stark konkurrent till Facebook skulle slå igenom på svenska marknaden, då skulle Facebooks marknadsdominans faktiskt kunna rubbas. Iallafall i Sverige.

4 reaktioner till “Allvarligt säkerhetshål på Facebook avslöjat”

  1. Facebookdödgrävarna har vädrat liklukt. Chatten ligger nu nere så uppenbarligen handlade det om ett fel i den. Allvarligt men knappast fullt så allvarligt. Tycker mer att det visar synen som vissa har på Facebook: att det är någon sorts privat lekplats.

    1. Fast man måste ju säga att det är rätt graverande. Jag menar, att kunna se hyfsat classified grejer genom just säkerhetsinställningarna är om inte annat symboliskt tungt.

      Men hur menar du att synen på Facebook spelar in i säkerhetshålet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *