En tråd in i natten

För snart två år sedan startade jag den Reddit-tråd som senare resulterade i bloggserien Internets största mysterier. Responsen var överväldigande och det som på riktigt fick upp mina ögon för nätets storytelling, den breda och dynamiska legendkultur som finns här.

I dag söker jag nya legender och historier med ljus och lykta, och håller alltid ögonen öppna efter spännande nya diskussioner på ämnet. Därför var det med stort nöje jag lade märke till ännu en Reddit-tråd på ämnet, med rubriken “What is the scariest shit you’ve ever came across on the Internet?“. Länktipsen är där många, och framför allt bra.

Till exempel råkade jag se första sekunderna av denna Youtube-film. Längre än så vågade jag mig inte:

Men jag upptäckte också författaren Brian Rickman, som uppenbarligen delar ut läskiga länkar på sin Facebook-sida mest hela tiden, en dokumentärfilm om yrkesmördaren The Iceman samt den bild som uppenbarligen bokstavligt talat ska kunna installera virus i din hjärna: The Parrot. Dessutom fick jag upp ögonen för ett litet men för mig tidigare okänt underforum på Reddit med det fantasieggande namnet InternetLegends. Känner jag mig själv rätt kommer jag nog spendera en hel del timmar där.

Något annat som ivrigt dök upp i tråden var det kära gamle klassikermysteriet Taman Shud – rekommenderad läsning för alla som gillar verklighetsbaserade kalla kårar!

2 reaktioner till “En tråd in i natten”

  1. Men helvete! Så är det en bild på papegojjäveln i länken. Jag hann inte läsa mer än “effekter kan dyka upp efter flera dagar” innan jag panikstängde fönstret. Utan att få veta på vad det är för effekter jag har att noja för.
    Fast filmen var inte så farlig, åtminstone inte utan ljud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *