Ironiskt…

…att @bakjour verkar ha sin största, mest spektakulära AFK-dag någonsin i dag, denna min födelsedag. Jag kommer ha noll och inga möjligheter att på det sättet man kunde önska sitta fastnaglad framför min dator och följa det spår av ledtrådar som redan börjat läggas ut. Men för er som vill och kan, här kommer det som vi redan vet:

Under den första veckan i januari skickade Bakjour mig ett brev innehållande en balaklava och en kort film. Se bådadera här. Dessutom avslöjade man i filmen länken till den nya Tumblr-bloggen man sedan dess kommunicerat via. Fler ledtrådar ska enligt Bakjour finnas i filmen, men de har förblivit höljda i dunkel.

Fredagen samma vecka lockades jag och några till via den sortens ledtrådslek till Stadsbibliotekets tidskriftsavdelning i Stockholm. Där hittade jag, som var först på plats, ett brev som skvallrade om nästa viktiga datum i följetongen. Dessutom pekade bilden på ett samband mellan Bakjour och RadioGagarin, en annan av svenska Twitters största jokrar, som dessutom samma dag hade twittrat att hen “hade ett ärende i Stockholm”…

Under den gångna veckan har fler ledtrådar släppts, till synes helt oberört. Ett brev har skickats, men dess mottagare verkar inte ha stigit fram ännu. Samtidigt twittrades den kryptiska texten “AFK261” ut, och trots att den vid första anblick är märkligt lik en registreringsplåt har det enligt Bakjour själva ingenting med dess olyckliga bilägare att göra.

Under dagen har aktiviteten varit intensiv – och något överraskande också yttrat sig från allas vår Niklas Svenssons sida. Stjärnjournalisten har tagit tid från sitt förberedande av dagens sönder-socialamedierade 40-årsfest för att twittra hemlighetsfulla antydningar om kvällen, samtidigt som Bakjour lagt upp en inbäddad slutscen från Dirty Dancing på sin Tumblr. Under hashtaggen #tweetupbakjour ska man kunna följa kvällen löpande.

Mer vet jag inte. Och ärligt talat är jag antingen för ofokuserad på grund av mitt eget födelsedagsfirande – eller helt enkelt för dum – för att fatta vilken tavla alla dessa penslar målar. Kanske får jag stå ut med att följa denna kväll på parkett i stället för att själv stå på scenen. Och tja, det må ju vara hänt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *