Jag slutar twittra… I en vecka

Och slutar är ett lite väl starkt ord, i sammanhanget. Man skulle nästa kunna tänka sig att jag skrev det bara för att du skulle klicka på min bloggpost och läsa den. Jag flyttar nämligen över min huvudsakliga närvaro från @kwasbeb till @sweden i veckan som ligger framför oss.

Jaha, och det kanske också bör förklaras. Så här stod det i det första informationsmaterialet jag fick.

Under hösten 2011 blir Sverige det första landet i världen som släpper kontrollen över sitt officiella Twitterkonto och ger bort det till sina medborgare. Projektet heter Curators of Sweden och är ett initiativ från Svenska Institutet och VisitSweden som båda ingår i NSU, Nämnden för Sverigefrämjande i Utlandet. Varje vecka får en ny person med anknytning till Sverige ensamrätt över Twitterkontot @Sweden. I sju dagar får personen visa sitt Sverige för tiotusentals läsare, kanske berätta om sina favoritplatser, rekommendera natur, kultur eller driva frågor som hon eller han tycker är särskilt viktiga.

Så. Jag är Sverige nu i några dagar. You can run an’ tell that, home boy! Men ni som vill ha länkar till det jag skriver på Ajour eller annorstädes behöver inte oroa er: jag kommer fortsätta lägga ut det även på mitt privata konto. Det enda jag flyttar över är egentligen mina dagliga länktips, mitt kallprat och en och annan krystad vitsighet. Kanske klarar ni er utan det i en vecka.

5 reaktioner till “Jag slutar twittra… I en vecka”

  1. Jack, what a great thing! Kindly put me in line to send tweets via the @Sweden Twitter account. Yes, I am a citizen of Sweden living in Sweden. You betcha! Thanks in advance!

  2. Tyckte du skrev bra :) Gillade mest bilden på katten (såklart ;) ).
    En fråga bara… är det bara lärare, kända personer, politiker osv som kommer Twittra som @sweden eller är det vanligt folk också? =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *