Masspsykos på Sergels Torg eller Så går det när Justin Bieber finns

Idag var det årlig seriefestival i Kulturhuset i Stockholm, varför jag slet iväg mitt nördiga arsle från TV-spelandet och gick och mötte giganter som Johan Wanloo och Martin Kellerman. Det var mycket trevligt, men överglänstes i randomness av det som försiggick utanför Kulturhuset, på plattan…

Eventet. Klicka för att se det på Facebook.

På Sergels Torg samlades alltså bortåt femhundra unga tonåringar, mestadels tjejer, i en demonstration för att manifestera sin lust att se Justin Bieber i Stockholm. En Justin Bieber-demonstration. Ser ni, gamla greker?! Det är sånt här vi 2000-talsmänniskor gör med er jävla demokrati! Screw you! Nåväl, barnen skrek och hoppade och sjöng och dansade koreograferat. Det var ungefär som att se en hundvalp skjuta upp heroin: sött men ändå djupt störande. Fotona nedanför kan ni klicka på om ni vill se dem större.


Och som de sjöng och dansade sen. Plötsligt kom dessutom panflöjtsindianderna och satte på Biebers “superhit” Baby, och då jävlar gick världen sönder:

Men! Smolk i bägaren! Ett par ungdomar som förmodligen lyssnar på hårdare musik, typ Eminem och 50 cent (om det sänds på The Voice, förstås), höll inte med beliebersarna och höll därför upp ett plakat som stolt manifesterade deras åsikt: “Justin Biever är dålig”. Biever. Nå, detta ledde förstås till sammandrabbningar gerillorna emellan, och när serben i träningsoverall på fotot ovan slängde plakatet i huvudet på de uppretade Bieberfansen kom faktiskt polisen och tog honom.

Sen stod de mest i en grupp och utstötte lite blandade jubel. En stund funderade vi på att göra jordens största rickroll och sätta på Never Gonna Give You Up på panflöjtsindianernas förstärkare. Men då hade de redan tröttnat och börjat schasa bort kidsen. Så så slutade den dagen.

Och ja, jag har just precis skrivit mitt livs första Justin Bieber-inlägg. So kill me.

9 reaktioner till “Masspsykos på Sergels Torg eller Så går det när Justin Bieber finns”

  1. Ju mer jag hör om detta desto fler frågor har jag, men den mest brännande är nog VAD exakt det var som de betalade för? På Facebooksidan står det att det kostade 40:-/person att delta, men vad var det som krävde en avgift? Att få umgås med andra Justin Bieber-fans? Att få skandera “Bieber” och skrika så fort de kommer att tänka på hans flufflugg? Det har de väl hela internet till.

    1. Jag vet! Det är absolut den mest aktuella frågan just nu. Tänker ta itu med ett gräv på saken imorrn, stay tuned.

    2. Det verkar som de ville ha pengar eftersom de ordnat demonstrationstillstånd och fixat med högtalare på Sergels torg.
      Personligen hoppas jag på att det hela var ett experiment för att se hur mycket pengar man kan svindla tolvåringar på om man hävdar att det är för att främja Beiver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *