Den arga farfarn eller Historien om varför Rebecca Black blev stor

Rebecca Black är internets senaste stora samtalsämne. Hennes katastrofala låt Friday, vars text får oss att suckande tänka tillbaks på subtiliteten hos Marcoolio när han gick fram till lättfotade Lisa som stod och dansade vid poolen, har fått ca en miljard uppmärksamhet över hela världen sedan den lades upp på Youtube för inte mer än en och en halv månad sedan. 63 miljoner gånger har videon klickats igång, och hårresande 1,1 miljoner personer har med en tumme ner markerat att de hellre skulle ta en skogspromenad i vargtäta områden insmörjda med leverpastej än se skiten igen.

Så varför all denna uppmärksamhet? Arga farfarn ger oss svaret. För i filmen nedan representerar han inte bara god smak när han skrikande skäller ut Rebeccas Youtubefilm – han representerar internet. Han älskar att vråla svordomar mot skärmen, det kan till och med en blind autist se. Han har förmodligen inte fått hata såhär gränslöst på länge. Det måste vara oerhört skönt. Och hans sonson, som står bakom kameran, representerar också internet: den delen av nätet som inte nödvändigtvis älskar att hata Rebecca Black, utan snarare direkt älskar belackarna. För vilka garvar inte åt den här filmen? Och vad skulle vi garva åt istället, om inte arga farfar fått löpa amok över en 13-årings platt fallna ambitioner att bli en kvinnlig Justin Bieber?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *